Årets första tävling

Så har vi varit på årets första tävling! Rottweilerklubben Uppland arrangerade en rallylydnadstävling i Bålsta där Ella var anmält till mästarklass. 13:30 skulle vi ha samling, så min plan var att åka hemifrån kring 12 för att på så sätt ha gott om tid. Någonstans kring 11:30 tröttnade jag dock på att sitta hemma, packade in mig och Ella i bilen och åkte dit så vi var där 12:30. Det skulle då visa sig att allting var väldigt försenat. När jag kom så hade klassen innan precis börjat så det blev en lång väntan. Tur att det finns så mycket trevligt rallyfolk att hänga med! Många kära återseenden bland de tävlande som också hade en lång väntan tills det äntligen blev dags. Jag tror vår samling blev försenad med cirka 1,5 timma, så 2,5h efter att jag kom dit var det äntligen dags för banvandring.

Banan var skoj! Det var ganska mycket sitt och inte så många klurigheter utan en ganska bekväm bana för mig och Ella. Starten var på höger sida och det var kul att få prova på denna nya variant direkt tyckte jag! Även några andra av de nya momenten var med och det känns lite extra skoj att få prova dessa i skarpt läge. I förberedelserna för tävlingen hade jag ett par tankar i huvudet;

  • Använd ett kommando för följsamhet på höger och ett på vänster
  • Var noga med att hjälpa Ella i snurr och båda helt om vänster så hon inte bara går i fot
  • Prova på att variera stå och sitt i front då hon har lätt att låsa sig
  • Träna högerhandling så att backandet på höger sida sitter snyggt

Efter banvandringen så blev det lång väntan igen. Vi hade nummer 23 och det var bara ett ekipage struket, så det blev någon ytterligare timmas väntan. Då lite roligare dock kanske för då kunde jag kolla in många av vännerna som gick sina banor. När det var uppskattningsvis en halvtimma kvar tog jag ut Ella, rastade av och började värma upp.

Vid uppvärmningen vid bilen och på väg till ridhuset där banorna var så var Ella pepp. Riktigt, riktigt pepp och i gasen så jag blev lite orolig att hon skulle vara lite för pepp. Vi tränade på delarna som jag var lite orolig inför och hon gjorde det riktigt fint. Vi avslutade precis utanför banan med att träna högerhandling, och det är ungefär som att Ella märker att jag blir nervös när det börjar närma sig vår tur, då taggar hon ned. För att lugna mig. Då blir jag visserligen bara mer nervös för att hon är så seg, men det har inte varit en nackdel i rallyn hitills.

Så vår tur. Start på höger sida, backa tre steg, sitt gå runt. Alla momenten bara flöt på och jag skötte mitt jobb! Jag kände mig riktigt stolt halvvägs genom banan för jag kunde inte känna att vi gjort några större, om ens några, missar. Men här är det otroligt viktigt att jag inte slappnar av. Flera gånger har det hänt, och då kommer misstagen. Så istället började jag bli nervös. Jag skärpte till sinnena och fortsatte sköta mitt jobb så att Ella kunde sköta sitt jobb.

När vi gick av planen var jag riktigt nöjd, glad, varm och lite skakis. Det är fascinerande hur nervös man kan bli!

Vi var näst sist ut, och när vi sedan satt i caféterian och väntade tänkta jag att det inte är någon idé att kolla SBK Tävling efter resultat, för det borde vara prisutdelning strax. Några vänner som var med hade full koll på SBK Tävling och utbrast plötsligt; “grattis Elisabeth!” “Va, har resultatet kommit??” “Ja, du fick HUNDRA poäng!!”

Elisabeth Sterners foto.Och se på tusan, mitt älskade lilla fantastiska underbara bus och jag fick inga poängavdrag, utan fick maxpoäng på årets första rallylydnadstävling och därmed vårt första CERT i rallylydnad! Hur coolt är inte det??

This entry was posted in Ella, Tävling.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*