Cert nr 2!

I lördags var det dags igen, jag packade in hundarna och åkte mot Stockholm för tävling. Det var en sen start och jag åkte först förbi Nicklas föräldrahem och lämnade Datcha och Bruno och hämtade upp Emilia innan vi åkte till Stockholms Hundsportcentrum för Väsby BKs rallytävling. Det hade dragit ut lite på tiden, men med gott sällskap gick tiden ganska fort ändå innan det var vår tur. Det var en rolig bana, fint flyt men med lite utmaningar. Våra svåraste delar var dock inte med, så det kändes stabilt inför vår start.

Jag fick en mycket viktig lärdom under denna tävling; Ellas seghet på plan beror till 100 % på min nervositet. Desto mer nervös jag blir, desto fler lugnande signaler ger honom. Problemet är att desto segare hon blir, desto mer nervös blir jag. Jag vet inte riktigt hur jag ska arbeta med denna insikt, men jag klurar på det så får vi se om jag kan komma fram till en lösning. Någon som har något konkret tips?

Vid prisutdelningen stod det klart att vi idag lyckades kamma hem en delad andra plats på 98 poäng!! Hon är för grym! Vi är grymma tillsammans! Cert nummer två i hamn, och nu laddar vi för kommande tävling nästa vecka!

This entry was posted in Ella, Tävling.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*