Dagarna hemma – hur mår Ace?

I onsdags kväll fick Ace komma hem. Han har varit hemma i dryga tre dygn nu och vi har då satt igång med den kraftiga medicinering som hans sjukdom kräver. Idag innebär det tre olika preparat till ögonen för ögoninflammationen, kortison mot hjärnhinneinflammationen, och antibiotika mot eventuell annan inflammation och slutligen tabletter för att hans mage ska hålla ihop. Tre tabletter, tre ögondroppar.

Så många av er hör av sig och frågar hur han mår och visar att ni bryr er och tänker på oss och jag är så otroligt tacksam för det! För allt stöd vi får! Det gör det lite lättare och jag märker också att skriva av mig lite här rörande alltihopa gör det lättare att processa. Idag har hitills varit en bra dag – jag är trött och har huvudvärk men jag har inte känt den typen av panik och ångest som kommit de andra dagarna. Dagen är ännu inte över, men jag känner mig mer hoppfull idag än på länge.

Men till frågan då – hur mår Ace?

Jag har själv svårt att säga det för jag överanalyserar allt han gör. Brukar han sova så mycket? Vara så lugn inne? Knorra så mycket när han sover? Ja.. många frågor helt enkelt som jag överanalyserar men nu har min familj, Nicklas och vänner sett honom och jag har kunnat skapa mig en bättre bild av hans status just nu.

Sammanfattningsvis är han lika glad och mysig som han alltid har varit. Han är tröttare, sover mer och tar det lugnt men med tanke på den medicinering han får tycker jag inte det är konstigt. Vi kan inte hålla oss helt borta från träning, så när vi pillar lite korta stundar så kör han på men i lite lugnare tempo. Han är fortfarande väldigt glad när vi hittar på något och bjuder på skratt och härliga stunder.

Enda biverkningen som jag har märkt av medicinerna är att han dricker mer och därmed kissar med. Det har hänt en del olyckor som beror på att han inte hinner säga till utan bara läcker, eller att jag inte är tillräckligt duktig på att läsa att det faktiskt är bråttom. I övrigt tycker jag inte att vi kan se några biverkningar.

Nu hoppas jag att det bara får fortsätta på detta sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *