Debut i mästarklass!

Nu är jag äntligen hemma – det blev en rätt lång dag med både tävling och vallning, men i detta inlägg ska jag bara ägna mig åt tävlingen. Det var nämligen dags för debut i Mästarklass för Datcha! Vid 9:30 åkte jag och tjejerna hemifrån, en snabbis förbi Hemköp för att köpa lite skinka, och sen vidare till Bro-Håbo BK för årets första rallystart för vår del.

Sen var det inte vår tur och samling förrän vid 11:50, men innan dess kikade vi på ett gäng vänner som också tävlade, både i MKL och i FKL. Vid 11:50 var det dags för banvandring. Banan var riktigt rolig! Bra avstånd mellan skyltarna, jättefint flyt i hela banan och roliga moment! Det kändes bra! Men när jag tog ut Datcha så kändes inte hon bra, hon kändes loj och seg och inte alls med. Och det var den känsla som vi sedan hade även på banan – loj, segt och som att hon inte riktigt ville vara där. Det är så jobbigt, för jag vet verkligen inte hur jag ska få till det bättre. Känns som att jag testat det mesta men som att ingenting går! Får smida tankenötterna en gång till och se om jag kan pressa ur någon bra idé att prova framöver.

Men, på prisutdelningen så visade det sig (till min stora förvåning) att vi klarat kvalificerat resultat! Och inte vilket som helst, vi lyckades skrapa ihop hela 87 poäng! Helt sjukt!! En 14de placering av 35 startande blev det också – och hela träningsgänget kammade hem kvalificerat resultat! Superskoj var det, med andra ord! Förutom just vår runda då, så var hela dagen på tävlingen riktigt, riktigt skoj!

Fem saker som var bra

* Momenten överlag, men framförallt…
* Stadga i stå, när jag lämnar henne
* Snurrarna åt båda hållen
* Åttans frestelse!
* 270 grader höger

Fem saker att förbättra

* Motivationen och drivet, få till viljan att vara på banan med matte
* Läggandet kan vara lite snabbare
* Snabbare sitt över lag (kommer kanske med motivationen)
* Stå still i honnören hela tiden (hon rörde sig de absolut sista sekunderna)
* Tre-steg-bakåt

This entry was posted in Datcha, Rallylydnad, Tävling and tagged , , , , , , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*