Debut i NKL

Förra helgen var jag, Elin, Josefina och Hampus på Golden Retreiverklubbens rallylydnadstävlingar i Enköping. Det var debut i nybörjarklass för Ella, Fendi, Busa och Aqela – och veteranerna i sällskapet Blaze och Lexie skulle också tävla. Alla utom Fendie gick i samma klass, så vi sågs alla på morgonen och hängde sen ihop under hela dagen.

Det var en riktigt härlig dag! Så kul att bara få hänga med fina vänner, kolla på fina rundor och njuta av livet en stund. Avslappnande!

Jag trodde inte att jag skulle bli så nervös – kaxigt nog trodde jag att det inte skulle vara några större problem för mig och Ella att klara 70 poängs gränsen. Vi har ju ändå mycket gratis från lydnaden – förutom fronterna och där är hon så följsam så de har inte varit något problem förut. Men när vi började värma upp på riktigt inför vår start så kände jag hur nerverna började krypa sig på. Troligen för att, i och med att jag VISSTE att vi borde klara det, så lägger jag mer press på oss att vi också SKA klara det. Så hur gick det?

Jag fick ta ett djupt andetag innan vi gick in och sen kämpa för att bara hålla lugnet och göra det jag ska hela banan. Och då gjorde Ella det hon skulle! Jag skakade i ett par minuter efter målgång när nervositeten började gå ur mig.

Resultatet landade på 100p, dvs. full pot, och vinst! Så sjukt stolt över mitt lilla bus!

IMG_20151129_132031

This entry was posted in Ella, Tävling.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*