Debut lydnadsklass 3

I söndags var det dags – debuten i lydnadsklass 3 för mig och även för Datcha. Vi har tränat i drygt ett år inför detta, men haft lydnaden bitvis på hyllan så vi kunde fokusera på rallyn. Nu är den klar, och vi tog tag i lydnaden igen och jag kände att va tusan – vi måste ju testa! Det blev ett perfekt kvitto på vad vi behöver jobba vidare med, och att de saker vi jobbar på faktiskt är de saker vi måste fortsätta jobba på. Inga nollor, vilket jag är extremt stolt över! Allt som allt, en riktigt lyckad tävlingsdebut i klass 3 för mig och Datcha och jag är riktigt stolt och nöjd!

Summa summarum blev det en fjärdeplacering av 9 startande med 251 poäng.

Protokoll med domarens kommentarer och mina egna tankar

Sittande i grupp 10
Jag var faktiskt inte ett dugg nervös inför det här momentet när vi gjorde det på plan. Det kändes helt lugnt. Omgivningen var lugn (även om vi var väldigt nära publiken) och det kändes allmänt bra. Trygg och stabil var hon, min tjej!

Platsliggning 10
Jag hade fördelen(?) att kunna kika lite på Datcha medan vi stod bakom huset och kunde se att hon låg trygg och stabilt. Hon gjorde som hon alltid gör: lyfte huvudet och tittade runt ibland. Tröttnade och la ned huvudet. Perfekt, lugn och fin i stämningen!

Fritt följ 7 – Släpar, tränger, långsamt sättande, före, dk
Början kändes rätt bra! Hon var inte så övertaggad som hon har varit bitvis den senaste tiden, men inte heller helt omotiverad. Hon hängde på helt okej för att vara hon. Stegförflyttningarna bakåt måste vi fila mer på. Annars är det som vanligt – positionen överlag, rakare sitt, snabbare sitt och lite smått och gott. Överlag: Nöjd!

Sättande 9
Det enda moment jag är helt säker på att hon kan – och det visade hon att hon kunde! Lite segt, funderar på om det kan vara där som 9an kom? Eller om det var för framföringen? Så dumt när de inte skriver en kommentar!

Inkallande med ställande 7 – Nosar, går flera steg.
Behöver verkligen träna på det där med att sitta kvar och ha fokus. Det är dock inte det roligaste jag vet… Och jag vet hon kan bättre än sådär. Mer mängdträning på snabba ställanden med leksak bakom helt enkelt! Och skulle nog önska bättre fart i slutet också.

Sändande med läggande och inkallning 8,5 – DK
Fin fart ut men måste få henne djupare i rutan. Måste få bort nosandet också… Men bra läggande – och hon ÄR i, syns bara dåligt från kameravinkeln. Jättefin fart i inkallningen men tyvärr så drar hon mot annat än mig så jag kallar in henne igen. Måste definitivt träna på ingångarna där.

Apportering o hopp över hinder 7 – Omtag, vidsväng, DK
För att vara henne så är det SÅ HIMLA FINT. Fram tills dess att hon vill ge domaren apporten. Well well, hon är söt! Träna ingångar, here we come! Det är först på slutet det blir omtag och även lite tugg…

Apportering metall 7,5 – Tvekar, sitter snett.
Bra fart ut, måste träna mer på snabba och säkra gripanden, bra fart in och dagens sämsta avslut. Menmen… Vi nöter vidare! Är glad över farten i alla fall!

Vittring 8 – Tugg
JAG ÄR SÅ STOLT!! Farten ut är magisk, sen har hon aldrig mött på pinnar i en cirkel som det var. Hon nosar på den första, tar höger varv, nosar på den andra, nosar på den tredje, tar den tredje och springer tillbaka direkt. Ja – det är en sjuhelsikes massa tugg på den, men hon sorterar bra, hon är självsäker och hon kommer in med den. Nu fortsätter vi projekt tugg!

Fjärrdirigering 6 – DK, DK
DK på nedläggandet. DK på första skiftet. Bra stå-sitt. Segt läggande. Missat skifte (försöker inte mer än två gånger). Okej nedläggande efter stå. Ja, rätt nöjd faktiskt! Finns fina bitar. Behöver få till koncentrationen lite bättre framförallt och liiite högre intensitet. Men inte så mycket, för då blir det massa tramp istället.

Helhet 9 – Slarviga avslut.
Vet inte om jag tycker det hör hemma på helheten, men tycker en 9a är rätt snällt med tanke på att hon höll på med lite annat titt som tätt. Gullunge!

IMG_20141005_104854

Fem saker…

…som var extra bra

* Vittringen!!
* Platsmomenten, tryggheten i dem
* Farten till rutan och att hon hittar den så bra
* Gripandet på träapporten
* Farten i metallen

…att träna vidare på

* Lämnandet vid inkallningen (måste nog göra det nu..)
* Hålla position i fria följet
* Ställandet i rutan
* Intensitiet i fjärren
* Tugg på apport

Allt som allt…

Jag är verkligen otroligt nöjd! Det kanske låter som att “Jaja… hur man kan vara nöjd utan ett förstapris?” Men det ÄR jag. VERKLIGEN. Nöjd och stolt! Visst, det var surt att vara 5 poäng ifrån ett förstapris – men so what? Vi får tävla en gång till. Vi får testa oss en gång till. Vi är nära och det var sjukt häftigt att få ett kvitto på det! Nu ska vi träna vidare på våra svagheter och utvecklas tillsammans!

This entry was posted in Datcha, Lydnad, Tävling and tagged , , , , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*