Fritt följ och inkallning

Dessa tillfällen då vi åker upp till Gävle och tränar lydnad för Anna är så himla guld värda! Det är många nya idéer och tankar, och vissa som man mest blir påmind om. Inte lätt att komma ihåg allt men toppenbra att bli påmind om dem! Och framförallt, bra att utmanas och bli inspirerad att tänka i lite nya banor!

Tema för dagens träff var Fritt följ och Inkallning. Jag är rätt nöjd med Ellas fria följ och känner inte att vi behöver någon speciell input just nu. Det känns bra, och vi jobbar vidare där vi är. Det var dock väldigt bra att kika på de andra och återfå lite inspiration att jobba med framöver! Nej, det fick bli Datcha som introducerades för Anna idag och där jag känner att jag verkligen behöver hjälp.

Sagt och gjort, så visade vi upp lite hur vi brukar träna. Vi gick sen jobba vidare med massor av störning. Eller ja, väldigt svår störning! Anna ställde sig med godisburken, och jag gick i en cirkel kring henne. Uppmuntrade Datcha med kommando “fot” att komma in. Datcha testade allt – framförallt att sätta sig fot på Anna. Men det fick ingen utdelning och så småningom kom hon till mig och gick fot där. När hon gick med kontakt på mig, då fick hon springa till burken. Mycket nyttig träning för damen! Vi ska utveckla det till att jag ska kunna dra burken bakom mig, vända helt om så vi går mot burken och hon ska ändå titta på mig. = perfekt träning för att stötta henne i uppgiftstänket och lära henne ordentligt vad som är hennes uppgift!

Inkallningen sen fick Ella köra och hon visade sig från sin bästa sida med bra ställanden. Vi ska bara traggla vidare där, men lägger in störning i form av ett gäng leksaker på rad som vi ska kalla in längsmed. Springer hon bra, får hon ta en av dem. Ibland kan det komma ett stå. Vi ska helt enkelt träna på att lyssna på det matte säger!

En härlig dag i Gävle med massa bra tips helt enkelt som vi tar med oss och ska träna vidare på framöver!

IMG_5356 IMG_5382 IMG_5390 IMG_5460 IMG_5464 IMG_5547 IMG_5584 IMG_5594 IMG_5597 IMG_5620 IMG_5640 IMG_5689 IMG_5692 IMG_5817 IMG_5838 IMG_5844 IMG_5890 IMG_5919 IMG_5947 IMG_6005

This entry was posted in Datcha, Ella, Lydnad, Lydnad.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*