Grå november

När jag gick ut i morrse låg dimman verkligen tätt och den vägrade lätta. Jag packade in tjejerna i bilen och åkta iväg till SLU för att spåra med Pia. Ett riktigt bra fält fanns det där som vi la varsitt spår på – Ella blev somn ni kan se ovan, ca 510m. Den blå linjen är hur jag gick ut, den röda är hur hon gick. Hon fick träna påsläpp varför det ser lite konstigt ut i starten, och den vinkeln som det ser ut som att hon missade var det bara jag som inte gick ut hela vägen tror jag. Och på slutet glömde jag stänga av Runkeeper.

Hon jobbade fruktansvärt bra idag! Förvånade både mig och Pia med sin nogrannhet i spåret. Nosen i spårkärnan i princip hela tiden. Hon har lite för hög fart in i vinklarna så hon springer vidare nån meter innan hon inser att spåret är borta men ringar sen fint in det och tar spåret åt rätt håll på en gång. Riktigt bra jobbat! Pia föreslog att jag skulle backa henne i spåret när det händer istället för att hon ringar för att träna upp bättre vinklar och det var ingen dum idé. Det var perfekt idag att vet var lite blött i gräset för jag kunde tydligt se var jag hade gått och när hon då  missat en vinkel – toppenbra! Men jag får akta mig från att styra henne. Hon missade en pinne men tog de andra fem. Igår sa jag till Pia att jag tappat lite spårsug, som Pia sa såg väl Ella till att jobba så här fint så jag skulle få tillbaka suget lite.

Efter spåret åkte vi sedan mot Knivsta för Datcha och jag skulle tävla Lkl2 för fjärde gången. Vi fick start nummer två och begav oss in på platsliggningen. När vi passerar en spånhög märker jag hur Datcha blir distraherad av någonting, vilket sedan visade sig vara så distraherande att hon inte kunde släppa det utan traskade runt en del på platsliggningen. Tillslut tittade hon upp på mig och jag kunde då sätta mig ned så hon kom till mig istället för att traska runt och störa de andra – det är det värsta jag vet! När vi gick ut från planen grummade jag sen över om jag skulle fortsätta eller inte. Jag brukar ge tipset: “KÖR PÅ! Då får du i alla fall veta vart ni står i de andra momenten.” Men jag VET vart vi står i de andra momenten. Har full koll på det, och kände att det nog skulle vara mer negativt att köra igenom det när vi inte hade en chans på ett 1a pris för då skulle jag släppa igenom fula saker (tassar på apport och tugg, fel position i fritt följ osv). Efter lite prat med Pia och Ida som var med och stöttade bröt jag istället tävlingen och laddar om. Känns riktigt bra!

Känns lite bra också faktiskt att hunden som fick samma plats direkt efter oss också reste sig. Inte kul för någon av oss, absolut inte! Men då var det verkligen något som distraherade där. Vi tog en promenad istället, packade ihop och åkte hem till Pia och tränade lite. Ella fick traggla framåtsändande där vi åter konstaterade att själva framåtsändandet borde laddas mer så hon får bättre galopp ut (funderar om jag inte kan skylla lite av den dåliga farten på löpet?) Fjärren däremot satt som en smäck! Trots störning bakom iform av Ida lyssnade hon bra på första kommandot. Lite fjäderrumpa men mycket bättre än på länge!

Datcha fick också komma ut och busa lite. Körde störningsträning där Pia och Ida hade superkul med att försöka distrahera Datcha. Datcha jobbade jäkligt bra som ändå försööökte fokusera på matte, trots att de pratade med henne, svepte med leksaker och ibland petade på henne. Datcha börjar komma igång och leka mycket mer nu vilket är superskoj! Ska köpa hem lite likadana leksaker och träna på att kunna byta, för det är nog framförallt där som våra problem med leksaker har varit: hon vill gärna ha dem för sig själv. Även Datchas fjärr var fin och när vi körde med seriöst fritt följ kändes det rätt bra också.

Imorgon är en ny vecka. Då tar vi nya tag.

This entry was posted in Bruks, Datcha, Ella, Lydnad, Lydnad, Tävling, Träningsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*