Högst i topp!

“Det är när Datcha beter sig sådär som man verkligen kan förstå hur du har fått kämpa med Datcha för att kunna tävla så mycket och så bra som ni gör!” Något liknande de kläckte Camilla ur sig när jag skulle försöka få Datcha att sitta ned och damen vägrade inför fotograferingen efter dagens prisutdelning. Jag tänkte inte så mycket på det då utan skrattade mer. “Ja, det är typiskt hon” tänkte jag och så fotade vi. På vägen hem slog dock känslorna emot mig.

För tre år sedan vågade jag knappt ha henne lös. Min största rädsla var att hon skulle springa iväg och göra annat. Samarbetet var ofta = 0. Nu, 27 tävlingar senare, är jag så glad att säga att vi har kommit så himla, himla långt! Att vi startat 27 tävlingar säger kanske inte så mycket i sig – man kan ju harva runt i samma klass väldigt länge och pratar vi agility så blir det nog väldigt svårt att räkna antalet starter. Men på dessa 27 tävlingar har vi tagit LP1, LP2, RLD N, RLD F, RLD A, två kvalificerade resultat i mästarklass och nu… Uppflytt ur Freestyle klass I på debuten! Inte nog med det, vi hamnade högst upp på pallen – med jättefina poäng – och vi hade så himla, himla kul!


IMG_1613

Det känns som vi hittat en uppvärmning som funkar för oss. Denna uppvärmning är ungefär:
1. Anlända till platsen, “checka in” och ta ut Ella en stund
2. Byta hund och träna lite smått och gott med Datcha. Leka och ladda.
3. Byta hund och mingla/träna med Ella.
4. När det är ca 10 minuter kvar, byta hund igen. Binda upp Datcha och gå och göra annat (banvandring, byta om – vad som helst)
5. Förbereda en godisdosa med blötgodis (kattmat t.ex.).
6. Ta med Datcha till start-“fållan” och värma upp med lite ingångar och belöna med blötgodiset.

Sen kör vi! Både igår och idag funkade det toppen – hon kändes med från början och vi hade himla skoj!

Den låt vi kör till är Paul Simons “You can call me Al” och här kommer dagens uppvisning!

Domare 1: 9,0 | 9,3 | 9,1
Enkelt men snyggt och MKT väl anpassat till musik! Pytte lite okonc. ibland, annars superfint samarbete!

Domare 2: 8,5 | 7,7 | 8,3
Snyggt! Inga direkta missar, tolkningen av musiken skulle ni ev. kunna plocka lite mer på genom att tajma rörelserna till ändringarna i musiken lite bättre.

Totalt: 25,95 poäng, uppflyttning och förstaplacering

Jag är så himla, himla stolt över Datcha! Den glädjen, det samarbetet, det engagemanget! Världen bästa, finaste, tjockaste, mest älskade lilla blandras! I alla fall ur mattes synvinkel! Den här gången kommer jag inte lägga upp “fem bästa” och “fem saker att förbättra” – för den största vinsten var glädjen, och jag kan inte hitta så mycket att förbättra just nu. Det får jag tänka på en annan gång helt enkelt!

IMG_1615

This entry was posted in Datcha, Freestyle, Tävling and tagged , , , , , , , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*