Kick-off 2016

IMG_9909

Nu är 2016 officiellt igång! Hela gårdagens spenderades med fina träningsvänner. Vi trotsade mellan -11 och -16 grader och var först ute och spårade på fält i drygt tre timmar. Alla hundarna gick så otroligt bra, det var sådan självförtroende boost att se hur dem gick! Så kul att bara följa och se hur de alla jobbade. Dagens bästa spår stod Fendi för – så stabil, noggrann och med ett så bra tempo!

Vi handlade sedan lite snabbt lunch och åkte vidare till klubben för att grilla lite korv. Vi var rätt möra redan då, men vi samlade ihop oss, taggade igång och gick ut och körde lite lydnad.  För att det inte skulle ta sån extremt lång tid delade vi upp oss i två grupper och körde igång.

Ellas spårande gick riktigt bra! Grymt fina vinklar, bra tempo! Stackarn fick så mycket snö mellan tassarna att det gjorde ont på henne… Idag har jag klippt till tassarna så hon ska slippa det framöver. Hon krigade dock på genom hela spåret och tog en övergång som var färsk utan problem. Det var svårare med den övergång som jag la som var ungefär jämngammalt med själva spåret. Så övergångsträning ska vi köra mer – och det är ju rätt perfekt att köra i snö!

Datcha hängde efter oss med Jonas i snöret och spårade på hon också. De gånger jag kikade på henne gick det riktigt bra! Jag frågade också Jonas om han kunde ta hennes spår med henne på slutet, och det såg riktigt fint ut! Blandrasen kan hon också! Lite svårt med övergången, men hon löste det!

Att ha lydnadsvila för Ella visade sig inte så lätt igår. Hon var taggad, hon var alert så ja, vi råkade köra lite lydnad. Det blev effektivt, peppigt, med bra fart och superfina utföranden. Så nöjd! Datcha gick även hon riktigt bra och jag känner att jag är så himla sugen på att köra tävlingar med båda tjejerna men det är så långt kvar tills dess! Bara att hålla ut.

Kvällen avslutades sedan på bästa sätt: med gemensam middag där vi la upp årets mål och kollade upp tävlingar för kommande säsong. Allt för att kunna åka tillsammans så mycket som möjligt och stötta varandra!

Det här kommer bli en så fantastisk vår!

photocrati gallery

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *