Komptid!

Att ta ut komptid på jobbet och åka hemåt vid 12:30 för att snabbt svida om, in i hundkläderna och sen vidare till BK, det är inte illa en vanlig onsdag som denna! Livet är verkligen annorlunda nu för tiden, och att få vara ute i ljuset och träna är idag en rejäl lyx!

IMG_9544

Men träningen gick inte alls riktigt som jag ville. Ella och jag kommunicerade inte alls bra. Hon började runda konerna i rutan, rörde alla tassarna i fjärren och var superosäker på dirigeringsapporteringen och konan. Ett pass som jag gärna glömmer. Och som Frida sa; det är bara att glömma. Ta med erfarenheten, stryk ett sträck och gå vidare på nästa träningspass!

Fjärren behöver vi få till säkerheten i igen. Jag ska ta med min tegelsten och träna med ett par pass, bara för att stötta upp henne. Rutan behöver vi träna fler gånger med belöningen bakom. Det är inga problem att få stopp på henne, så länge som hon springer rätt och hela vägen in i rutan. Så ska ställa upp flera rutor som störning och skicka på olika för att överträna. Konen behöver vi ladda upp så den är sådär sjukt häftig. Nästan så att hon får tjuva på den, bara den blir SÅ häftig. Och dirigeringen tror jag bara är nöta vidare på. Kanske inte ha så mycket störning – eller så är det precis det jag ska ha för att få till det svåra och då blir det ”lätta” väldigt lätt? Hm…

Det fascinerande är att det alltid går bra för den hunden som inte ska tävla. Datcha gick som en klocka idag, precis som hon gjort de senaste gångerna! Sån energi, sån vilja! Och momenten sitter riktigt bra! Letar efter en tävling som kan passa oss framåt våren för vår revansch i klass tre. Nu sitter till och med fjärren så mycket bättre än den gjorde sist så tror verkligen att vi kan vara redo för klass 3 nu!

Sättandet sitter verkligen som en smäck! Det är så himla snyggt! Inkallningen börjar även den ta sig väldigt fint! Hon är skuttig, men hon är så söt när hon gör så att jag inte tänker lägga ned så mycket tid på att träna just på det. Fria följet tar sig även det – det är fortfarande lite dålig position, men attityden är guld! Och positionen blir bättre efter ett par belöningar bakom ryggen. Fjärren är ändå där vi kommit allra längst – där har hon fått ett jättefint lugn! Vilket ger superfina skiften.

IMG_9434 IMG_9518

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *