LP2 Datcha!

Ja herregud vilken liten tjockis blandis jag har. Hon är så härlig, fantastisk, charmig och helt enkelt otrolig! Idag var det dags för femte starten i lydnadsklass 2, denna gång på hemmaklubben Uppsala BK. Även denna gång en eftermiddagstävling, men jag tackade snabbt ja till att vara funktionär på morgonen vilket gjorde att tiden gick fortare och jag fick saker att göra. Agerade skrivare i eliten och fick se hela sex ekipage och lära mig otroligt mycket. Nu börjar vi ju faktiskt närma oss eliten. Jag och Datcha. Min blandis. Herregud!

Det gick hela vägen idag. Hela vägen till ett LP2 och klassvinst! Första klassvinsten för lilla D! Så hur gick det?

Protokoll med domarens kommentarer och mina egna tankar

Platsliggning 10
Gud vad jag var nervös! Men jag tog ut henne en stund innan och tränade på läggandena innan utanför tävlingsplanen så när vi sen gick in var hon riktigt med på noterna. Inget nosande, inget konstigt alls. Hon tittade lite på de som körde 3an bredvid (framförallt när apporten kastades) men låg tryggt och stabilt.

Fritt följ 7 – Tappar lite position. Går ibland långt fram. Fin kontakt utom avslutningen.
Jag tycker ju att det känns mycket värre än vad det ser ut på filmen. “Går ibland för långt fram” – jag tycker hon HELA TIDEN går för långt fram! Vi har en del att jobba vidare på inför 3an, framförallt språngmarschen och uthålligheten. Men jag lever fortfarande på att hennes attityd är bättre! I sista “Helt om – halt” drog modellflygplan igång i närheten som jag tror var orsaken till hennes ofokus. Well, sånt kan hända också!

Läggande 8 – Snabbare
Jag håller verkligen inte med om domarna! Jag tycker hon lägger sig snabbt – hon är inte så mycket snabbare i övrigt? Jaja, får kanske släppa det och inse att det är domarna som ska tycka till och inte jag. JAG är nöjd. Sen tycker jag att vi förtjänar en 8 ändå, för det var extra kommandon på uppsittet.

Inkallande 9 – Bra, men ännu snabbare.
Trots modellflygen (som hon är tydligt störd av) gör hon en så fin inkallning! Visst, hon kan säkert springa snabbare. Men hon springer och komma in direkt TROTS modellflygen! Duktig randig! Kan säga att jag nog trodde vi skulle få mer avdrag iom att hon nosar i början. Måste få bukt på det!

Sändande med ställande 9 – Bra men nosar.
Matte = stolt!

Apportering 7 – Bra, men tugg och studsar på apporten.
Att den ÄR så kul den där apporten – helt sjukt! Vår träning med kattmaten har gjort den mycket, mycket bättre men vi har fortfarande en bit kvar. Bara att jobba på!

Fritt hopp över hinder 6,5 – Går och nosar uthopp. Förare handtecken vid återhopp (extra).
Uthoppet kunde ju vara bättre. MEN ÅTERHOPPET??? ATT HON TAR DET! Helt, helt sjukt!!!

Fjärrdirigering 8,5 – Snabbare, ett DK.
Jag vet att hon kan snabbare och jag tror segheten har att göra med att hon behöver tränas i uthållighet. Hon tror inte riktigt att belöningen kommer att komma.

Helhet 7,5 – Bra kontakt för det mesta men tappar koncentrationen. Går och nosar.
Det där med nosandet har vi problem med generellt. Hon vindar mycket och är nyfiken på alla olika dofter. Svårt att jobba bort ifrån tycker jag? Men överlag är jag nöjd. Känns som att vi hittat ett sätt att gå in på plan. Mer uthållighetsträning behövs, framförallt nu när vi börjar komma upp till mycket längre program.

Fem saker…

…som var extra bra

* Tryggheten i platsliggningen
* Vänstersvängarna i fria följet
* Tillbaka hoppet
* Farten i apporten
* Ingången i inkallningen

…att träna vidare på

* Lämnandet vid inkallningen (börjar nog bli en standard)
* Hålla position i fria följet
* Ställandet i rutan
* Intensitiet i fjärren
* Uthålligheten

Allt som allt…

Vilken liten tjockis jag har! Så otroligt duktig. Hon fyller fyra i mars och har redan fem titlar! Min lilla blandras som skulle vara enbart en sällskapshund att ta promenader med. Tänk vart livet har tagit oss, vad långt vi kommit och vilka mål och drömmar vi har framför oss!

This entry was posted in Datcha, Lydnad, Tävling and tagged , , , , , , , .

2 Comments

  1. Julia och Hugo 12 november, 2013 at 23:46 #

    Grattis! Ni är så duktiga! 😀

  2. Anna 11 november, 2013 at 08:53 #

    Blev också förvånad över det där med snabbare läggande måste jag säga. Men hon var väldigt hård på det med alla hundar. Hundar som jag tyckte lade sig snabbt gav hon ändå avdrag för. Men det är väl en tolkningsfråga vad som är snabbt. Klurigt det där.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*