Mål 2014

När jag satte 2013 års mål skrev jag att jag trodde det skulle bli ett utvecklingens år. ”Efter 2013 har jag bara en termin kvar på lärarutbildningen. Jag hoppas att både Datcha och Ella har avancerat tävlingsmässigt. Och jag siktar på att utbilda mig själv inom foto, bildredigering och webbdesign. Och kanske även starta ett projekt.” Jag är så otroligt stolt över de mål vi uppnådde under 2013. Jag utbildade mig massor inom foto och bildredigering, inte så mycket inom webbdesign. Jag startade mitt egna företag som gick bättre än jag trodde. Tjejerna tog stora kliv inom tävlingsvärlden – Datcha gick från ett förstapris i lydnadsklass 1 till LP2 och hon fick titeln RLD A. Ella startade lydnadsklass 1 och tog LP1 på tre raka tävlingar och klarade av två raka uppflyttningar i spåret vilket gör att hon nu ska upp i högre klass spår. Utöver det röntgades hon med HD A och ED u.a. och genomgick mentalbeskrivning med 1a på skott.

2013 var minst sagt ett tävlingarnas år. 17 tävlingar är rätt mycket för mig. Visst, uppdelat på två hundar, men för mig som människa. 2014 vill jag egentligen dra ned lite på tävlandet och bara njuta mer av att ha hund. 2014 kommer innebära många förändringar nog så trots att målen inför 2014 fortsätter vara höga tänker jag inte låta det ligga i fokus. Fokus 2014 blir mig själv: jag ska ta lärarexamen, jag ska hitta ett lärarjobb och börja där, kanske ny lägenhet och ett helt nytt liv. 2014 känns idag otroligt läskigt, men steg för steg kommer jag nog överleva det också.

Målen inför 2014 är också rätt höga, precis som de var inför 2013. Men som jag sa då – det är mål, inga måsten. Allting kan hända men jag tycker det är kul att sätta upp mål. Helst aningen onåbara men fullt möjliga att nå. Om allting rullar på så kan vi säkert nå alla mål. Men då gäller det att vi jobbar på och det är väl därför man sätter mål? För att sporra sig själv? Det är målet med mina mål.

Mål för mig

Fotografi/webbdesign

Gå klart ”Stora photoshopkursen CS4-5” (DVD), 7 timmar videoundervisning i 135 avsnitt

Gå kurs i Adobe Premier Pro CC (via Internet)

Skapa en fotobok för 2013, 2012 samt 2011 via InDesign

Hund

 Genomföra U-SM 2014 i Uppsala

Lärarutbildning

Klara FekB

Klara FekC

Lärarexamen

Övrigt

Börja arbeta som lärare

Skapa ”Familjen Sterners Kokbok 2.0” inklusive bilder

Mål för Datcha

Röntga

Lydnad

LP 3

– Förstapris klass 3

– Starta klass 3

Rallylydnad

RLD M

– Kvalificerat resultat i mästarklass

– Starta mästarklass

Starta mästarklass på U-SM

Bruks

Spåra en gång i månaden

Mål för Ella

Godkänt MT

Godkänd exteriör

Bruks

Uppflyttad ur lägre sök

– Godkänd lägre sök

– Starta lägre sök

Uppflyttad ur högre spår

– Godkänd högre spår

– Starta högre spår

Lydnad

LP2

– Förstapris klass 2

LP3

– Förstapris klass 3

– Starta klass 3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *