Målen för 2015

Två hela dagar kvar på 2015. Snön ligger äntligen på backen – även om det är tunt. Landskapet är otroligt vackert och jag och tjejerna njuter av ledighet i mellandagarna! Efter ett par dagar med inte-göra-någonting trappar vi nu saktligen upp igen och tar upp träningen.

IMG_9720

Kikade in på målen som sattes för 2015. Med två dagar kvar till 2016 och inga inplanerade aktiviteter känns det okej att summera hur det gått utifrån målen.

Att det har varit ett år som jag inte var beredd på är ingen nyhet, men en årssummering får komma i ett annat inlägg. Men det har påverkat att vi inte riktigt nådde dit jag ville under året. Men så kan det gå, och det har varit fantastiskt ändå! Men nu i efterhand ger det mig mer energi till att ta tag i dem under kommande åren.

Men ja, hur har 2015 gått då?

Mål för Datcha

IMG_9497

De allmänna målen för Datcha var att röntga och göra en hälsokontroll. Röntgen skedde under hösten med resultatet B/C. På mässan fick vi även en snabb hälsokontroll som inte visade på något fel, men tänker att det nog kan vara bra att försöka få till en mer riktig under 2016.

Lydnad

Som huvudmål i lydnaden skulle vi ta LP3. Det blev lite svårt när vi inte startade klass 3 en enda gång under hela året… Men Datcha är taggad på lydnad och vi planerar att köra hårt under kommande år!

Rallylydnad

Här har vi nått alla mina mål egentligen, enda som fanns under 2015 var att starta MKL på U-SM, vilket vi gjorde med en fin fjärdeplacering. Jag är stolt över vår prestation där, framförallt hennes!

Freestyle/Heelwork to Music

Här hade jag lite högre uppställda mål – så som att ta FD1 och HtM1. Men även det blir svårt om man knappt tävlar. En tävling blev det under 2015, och på den tog Datcha sitt andra uppflyttningspoäng i FS så vi har nu bara en kvar. Ingen uppflytt än så länge i HtM1 men det tar vi under 2016!

Mål för Ella

IMG_9456

De generella målen för Ella var godkänt MT och godkänt exteriör för att få till en korning. Tyvärr blev hon inte godkänt på MT vilket har gjort att jag inte tagit mig tid till exteriören ännu. Och lär nog inte göra det förrän jag känner att det finns en anledning.

Bruks

Här hade jag en del höga mål – så som att bli uppflyttad till både högre sök och elitspår. Vi har inte nått något av dem. Söket har vi inte ens startat, men spåret är vi i alla fall godkänd i högre klass! Vi fortsätter sukta efter eliten under 2016 och så får vi se lite hur vi gör med söket. Det är kul, men vet inte om vi har tiden riktigt till det.

 

Lydnad

I lydnaden hade vi som mål att ta LP3. Och vilket lydnadsår vi har haft! LP3 tog vi redan den 3 januari så det målet nådde vi snabbt. Under året började vi sen träna inför eliten. På U-SM startade vi klass 3. Dubbla starter, två dagar, och hon gick så otroligt fint! Så stabilt och tryggt vilket gjorde att vi kammade hem guld i klass 3. Efter det blev det fullt fokus framåt på eliten och i november debuterade vi där med ett andrapris som resultat. Så där ligger fokuset vidare framåt på ett championat!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *