MÄSTARE!

Vi gjorde det. Vi gjorde det. Faktiskt så lyckades vi! I april debuterade vi i rallylydnadens mästarklass, och idag tog vi titeln. Det känns verkligen lite overkligt för jag har kämpat så för att få till det. Framförallt det sista året har vi haft uppförsbacke – inte pga hon inte kan momenten eller att jag gör konstiga fel – utan för att vi inte har haft glädjen. Men idag satt allt. Gladare blandras får man leta efter!

IMG_2212 IMG_2233

Efter velande bestämde jag mig för att anmäla till Hebys sommartävling. Det var på Hebys sommartävling för 3 år sedan som vi debuterade i nybörjarklass. Då fick vi ihop 72 poäng. Idag, tre år senare, fick vi ihop 85 poäng i mästarklass och Datcha kan numera lägga till RLD M till sina titlar. Fyra år, sex titlar. Inte dåligt för världens finaste blandras!

Dagens tävling skedde under ganska varmt väder – men vår uppvärmning känner jag att den verkligen funkar. Testade att träna lite och göra några av momenten innan, bland annat hat-momentet “tre-steg-bakåt” och det funkade rätt okej. Stoppade undan Datcha och fullföljde uppvärmningen.

IMG_2216

När vi gick in på planen kändes hon MED mig. Hon var taggad – hon var på gång! Det var VI. Hon var glad! Hon liksom flög fram bredvid mig. Och när jag tittar på filmer så kan jag inte annat än le åt hennes glädje. Vid första hoppet vet jag inte vad som hände. Nog att saker kan hända om man aldrig sett ett hinder förut, men det där hindret hade hon faktiskt sett många gånger tidigare. Men idag var påsarna med sten otroligt intressanta! Matte fann sig snabbt och gick vidare – ingen idé att bråka på tävling. Fortsättningsvis gick det bra – tills jag märker det. Kopplet hänger utanför västen. Hur eller när det gick till vet jag inte, men jag stoppade helt enkelt bara in det och körde på. Beroende på när det ramlade ut kunde vi dragit på oss hur många -10 FF som helst, men jag hoppades att domaren inte hade sett det alternativt att det inte var så många moment. Vi körde vidare och Datcha liksom studsade fram. Högerhandlingen gick som smort och hon var GULD! Shit, vad vi har jobbat ihop oss och vad kul vi hade det på banan idag!


IMG_2219

På prisutdelningen blev det officiellt – 85 poäng. Kvalificerat resultat. Rallylydnads diplom Mästarklass. Carola (domaren) sa att jag borde träna på spännande hinder – jag svarade att nu är vi klara, nu har vi vårt efterlängtade diplom! 16 tävlingar senare.

Vad vi ska göra nu? Ja, just nu ska vi njuta. Datcha fick en hamburgare på vägen hem (det är sparat till championat eller liknande!) och jag ska iväg på middag. Sen laddar vi om. Lydnadsklass III, Freestyle klass I och kanske Heelwork to Music klass I är det nya siktet. Men först ska vi njuuuuta.

IMG_2241 IMG_2238

This entry was posted in Datcha, Rallylydnad, Tävling and tagged , , , , , , .

One Comment

  1. renrosen 17 augusti, 2014 at 15:22 #

    Jättefint och bra jobbat av dig! Jag tycker själv det är så svårt att vara lugn om jag märker att hunden fokuserar på nåt utanför banan… 😛

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*