MKL på MSBK

Idag har jag och Datcha (Ella var också med) på MSBK tillsammans med härliga rallygänget och tävlade i rallylydnad! Mästarklass stod på schemat, och det var vår andra start. Det skulle varit vår tredje, men förra helgen ställde jag in för jag kände att det var för varmt, så det blev vår andra. Och vår andra raka med kvalificerat resultat!

Det var så kul, och kändes så lätt! Datcha var så laddad och vi hade så kul!

IMG_1525

Men för att börja från början. Jag var på plats ganska lång tid innan och började med att ta ut Ella när jag gick och anmälde mig och Datcha. Vi tränade lite fjärr innan jag tog ut Datcha för uppvärmning. Vi tog ett varv runt banan, laddade upp med lite tricks och allmänt och framförallt så taggade vi igång. Mycket belöning, ofta och mycket beröm. Datcha kändes laddad och på tårna. Sen fick hon hoppa in i bilen en stund medan jag tog ut Ella och kikade på prisutdelning och tränade lite inkallning med ställande.

Under banvandringen sen tog jag ut Datcha så fick hon ligga uppbunden och titta på. Gick banan två varv och det kändes riktigt bra – utmanande med mycket högerhandling men roliga moment! Stod sen och pratade lite innan jag kände att det var dags att förbereda snusdosan med kattmat och köra igång Datcha. Värmde upp kort med lite ingångar för att få upp intensiteten, visade kattmatsburken och sen körde vi igång!

Moment 1 – 310, Sidbyte bakom – Sen, Halv, FF1. Hon tappade lite i fokus när vi kom in på plan vilket gjorde att det blev en del avdrag där.

Moment 4 – 309, Tre steg bakåt – Här hängde hon inte alls med utan gled iväg och hamnade med nosen åt fel håll = felö.

Moment 10 – 412, Helt om båda vänster – Pos. Hon försvinner ut en liten bit här vilket gör att hon hamnar en bit bort, lite för långt bort och därav avdrag.

Moment 15 – 404, Sitt, stå, lämna, kalla in – Här startade hon med en sån sjuk fart att hela skylten välte och flög en meter! Kan inte annat än skratta åt det, helt rätt att få “vält” som avdrag (minst sagt!) men hon var glad och hade kul så den tar jag gladeligen!

Moment 7, 11, 14, 15, 17 fick vi blandat bris1 och sen på. Hon är lite tittig och har inte fullt fokus på mig vilket gör att vi får de där små avdrag. På moment 17, som var “läggande under gång gå runt”, la hon sig först i buga och det dröjde ett litet dag innan hon faktiskt la sig ned så helt förståeligt med sen där! Överlag tyckte jag att hon flacka ut en del på vissa partier i högerhandlingen, men allt som allt kändes det riktigt bra! Hon var glad, peppig och med – även om hon gärna tittade åt andra håll och gjorde en del annat på så sätt vilket kostade oss en del bris.

Det var vinst direkt när vi gick av planen. Hon hade varit så duktig, så med, så engagerad. Vid prisutdelningen sen när det blev klart att vi klarat 70 gränsen blev jag riktigt varm och glad inombords. Så himla duktig, och så långt vi kom idag! Så härligt att vi kunde ha så kul, även på tävlingen!

Nu ska jag ta mig en funderare kring vår fortsatte rallykarriär – när och var nästa start blir är ännu oskrivet. Vi får se!

EDIT: Med inspiration från Zandra måste jag lägga till dagens fem positiva och fem jobba-vidare med!

Dagens fem positiva:

 • Glad Datcha!
 • Peppig Datcha!
 • Farten i inkallningen.
 • Uppsamlingen efter hindren.
 • Backa ifrån mig.

Dagens fem att träna vidare på:

 • Tre-steg-bakåt (i både höger och vänster handling)
 • Hitta rätt känsla oftare
 • Få till en bra uppvärmningsrutin
 • Bakombytet
 • Ännu peppigare följsamhet

IMG_1532

This entry was posted in Datcha, Rallylydnad, Tävling and tagged , , , , .

One Comment

 1. Zandra, Lova & Lystra 30 maj, 2014 at 21:26 #

  Grattis här också!! Självklart måste ni väl ta mästartiteln, den är ju snart i hamn ju. 😀

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*