Om

Elisabeth Sterner

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”13″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Sedan 2013 driver jag mitt eget företag där jag fotar i huvudsak hundar och håller kurser inom framförallt rallylydnad. Jag håller mest till på Uppsala Brukshundklubb där jag håller kurser och arrangerar tävling. Skulle du se en bild på din hund på hemsidan eller Facebook som du vill ha, tveka inte att höra av dig! Mer uppgifter om både hundägarutbildning och fotografering finns här.

Vem är jag som företagare?

Jag är en driven person, med många bollar i luften med fötterna stadigt i hundlivet. Jag är pedagogiskt och tycker den största, och roligaste, utmaningen är att lära andra det jag redan kan. Jag ser erfarenhet som en otroligt merit inom utbildning, men kunskap kan komma i flera olika former. Jag är inte den som har haft hund längst eller tävlat i de högsta klasserna – men jag brinner för den kunskap jag lär mig och älskar att föra den vidare till alla som vill lyssna. Jag tycker om att försöka hitta nya vägar och tar mig gärna an utmaningar.

Min kamera får hänga med på de flesta äventyr och jag fotar framförallt för att jag tycker det är kul. Jag är helt självlärd inom fotografi och tycker om att testa gränserna där. Mina bilder är ljusa och motivet består ofta av hundar – i både träning och porträtt.

Hundintresset har jag alltid haft men att det skulle bli så stort som det är idag kunde ingen gissa för ett par år sedan. Det var min faster och farmor som hade hund när jag var liten – min familj har alltid haft katter. Alltid när jag frågat mina föräldrar ifall vi inte kunde skaffa hund svarade de ”Det får du göra när du flyttat hemifrån”. Så när jag äntligen hade min egna lägenhet och stod inför flytten januari 2010 så dök det upp igen: ska jag skaffa hund? Jag började kika runt men insåg snart att jag kanske skulle se hur mycket tid mina studier skulle ta innan jag skaffade hund. Sommaren 2010 flyttade Datcha hem till mig och mina föräldrar för sommaren. Hundintresset har sedan ökat lavinartat och i slutet av mars 2012 flyttade Ella hem till mig och 2017 kom även Ace. Idag arbetar jag som gymnasielärare, driver jag vid sidan av ett eget företag, tränar och tävlar mina egna hundar och arrangerar samt jobbar som funktionär på tävlingar.

Mina utbildningar

 • Rallylydnadsinstruktör 2013 för Sofia Angelby, Östra Svealands Hundungdom
 • SBK Grundmodul 2015 för Liselott Gerdlin, Östra Svealands Hundungdom
 • Rallylydnadsskrivare 2011
 • Tävlingssekreterare rallylydnad 2012 (senare även auktoriserad som tävlingssekreterare lydnad)
 • Domare rallylydnad 2013
 • Tävlingsledare lydnad 2017

Förtroendeuppdrag

 • Ledamot i Uppsala hundungdom 2012-2013
 • Sekreterare i Uppsala Hundungdom 2013-2015
 • Suppleant i Uppsala Hundungdom 2015-2017
 • Suppleant i Uppsala Hund- och Aktivitetscenter 2012-2013
 • Suppleant i SBK Upplandsdistriktet 2014-2016
 • Ledamot i Sveriges Hundgungdom 2014-2015
 • Ordförande i Sveriges Hundungdom 2015-2017
 • Kassör i Uppsala Brukshundklubb 2018-

Kontakt

Om du har några funderingar eller frågor får du gärna kontakta mig! Du hittar mig på Facebook eller via sternexx@gmail.com.

9587