Stolpe ut

Igår var det dags – hemmaplan och championatchans när Uppsala HU anordnade rallytävling. Solen sken, vinden blåste lite kallt men det var en mycket vacker och härlig dag och jag kände mig rätt så lugn.

Banvandringen blev kanske inte den bästa, det var mycket folk och svårt att få till en bra vandring själv och jag var lite för självsäker och gick den inte så många gånger och därmed kände jag inte riktigt på problemen. Jag funderade på tok för mycket på snurrarna (det var många!) och missade lite de andra delarna tror jag.

Det var inte vår dag ute på plan helt enkelt. Att det blev stolpe ut är såklart supertråkigt, och jag är lite besviken men samtidigt så känner jag att vi behövde (eller jag behövde) få den verklighetskollen. Jag har lite hybris för vi är ett grymt team, men det kanske blev lite väl mycket den här gången. Det tråkiga är när det brister på en enkel sak. Min slutsats av den här tävlingen är att när matte inte är lika nervös, då är inte Ella lika lugn. Då är Ella mer pepp, och då lyssnar Ella inte lika bra utan hon vet bäst själv och gissar väldigt bra tycker hon vad jag vill. Ett sitt-ligg-stå blir då lätt sitt-ligg-sitt och där försvann 10 poäng. Så att träna banor i olika känslor är superviktigt så vi båda vet vad vi ska göra och hur vi ska tänka i de olika situationerna. Matte lyckades inte riktigt hålla ihop efter den missen, så vi gjorde en fel snurr också (mattes fel, Ella gjorde bara som matte sa). Vid konen orkade inte matte längre utan det blev lite oro när jag inte bad henne stå still.

Så ja, läxorna från detta; matte är inte bra på att hålla ihop när det går dåligt. Rallyn är otroligt svår att ladda om i! Ella har lite svårt att lyssna när hon är glad och pepp, så vi måste träna betydligt mer på detta.

This entry was posted in Ella, Tävling.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*