Tillökning i flocken

Nu är det bestämt vilken liten herre som får flytta in hos oss om knappt två veckor. I påsk så blir flocken fyrtalig när Ace flyttar in, en liten charmig herre från Cherberos.

Jag ser framför mig hur både Bruno och Datcha bara accepterar allt han gör och tycker att det är lite lagom mysigt och skoj med tillökning, medan Ella kommer undra vad hon gjort för att förtjäna detta. Mattes lilla hjärta som alltid varit i centrum, nu får hon konkurrens.

Det här gör ju såklart att mitt 2017 plötsligt ändrats lite. Datchas hälta har gjort att jag insett att hon nog kommer trivas ganska bra som pensionär. Vi lägger lydnaden på hyllan, vi skippar agility och så får vi se om vi hittar på något skoj. Just nu är hon nöjd med att få gå promenader, mysa i soffan och ibland köra lite tricks på klubben. Ellas bruksvår blir lite skjuten på, vi ska köra en högre start på BHBK är förhoppningen, men annars skjuter vi på det då Ace är för liten för att kunna följa med nu under våren. I höst hoppas jag på att köra all-in istället, om vi inte tar uppflytten redan i maj. Annars blir fokus för henne rallylydnad där målet nästa år är SM.

Aces 2017 kommer ju bara vara mys. Vi ska lära känna varandra, mysa tillsammans, hitta en vardag och lägga fina grunder. Framtida planer för Ace är framförallt brukset som fortfarande är det jag brinner mest för, men i grundträningen kommer jag ändå få med IPO-grunderna så vi kan prova på det och sen kommer det med säkerhet bli både rallylydnad och lydnad för miljöträning och tävlingsträning. Så himla svårt att begränsa sig när allt är så skoj!

This entry was posted in Ace.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*